Jačanje kapaciteta odgojno obrazovnih djelatnika

Jačanje kapaciteta odgojno obrazovnih djelatnika najvažniji je zadatak postojećeg odgojno obrazovnog sustava. U vrijeme kada se puno radi na unapređenju obrazovnih procesa, samog se čovjeka koji provodi taj proces često stavlja na drugo mjesto, a upravo je on ključ promjene i napretka.

Cilj radionica je jačanje osobnih i profesionalnih kapaciteta djelatnika koji su danas sve više izloženi izazovnim i zahtjevnim profesionalnim situacijama i konfliktima. Radionice će biti bazirane na realitetnoj terapiji i teoriji izbora, a svoja znanja i vještine polaznici će moći koristiti za unapređivanje suradnje s djecom/ učenicima, roditeljima, kolegama, ali i u privatnim odnosima.

Kroz aktivnosti radit ćemo na stavovima koji dovode do narušavanja odnosa u odgojno-obrazovnim ustanovama, važnosti postavljanja vlastitih granica, te unapređenju odnosa s drugim ljudima. Usvajat ćemo obrasce nenasilne komunikacije, asertivnosti, te reflektiranja. U radu će se koristiti mnoštvo zabavnih i kreativnih metoda i tehnika, koje će polaznici moći koristiti u individualnim i grupnim aktivnostima u svojim ustanovama.

Trenutno se provode radionice u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem iz Varaždina, a radionice pohađaju djelatnici DV Varaždin.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Basic Black
  • Google+ Basic Black

2017 Kabinet Nueva  Proudly created with Wix.com